………………….

Als gediplomeerd contactlenspecialist is de heer Taya aangesloten bij de ANVC (Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten).
Wij meten alle soorten contactlenzen aan. Zuurstofdoorlatende lenzen maar ook alle zachte contactlenzen.
Wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van nachtlenzen. We hebben ook de meest geavanceerde meetapparatuur in huis. Voordeel van nachtlenzen is dat je ze ’s nachten draagt ​​je slaapt. De volgende dag zie je scherp zonder lenzen van bril.
Vormvaste lenzen geven het scherpste zicht en zijn het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. Deze soort zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor andere lenzen. Het plezierige van vormvaste lenzen is dat je gewoon vergeet dat je ze draagt. De nieuwe lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardige zuurstofdoorlatend materiaal je ogen minder vermoeid raken en de hele dag fit blijven. Aan deze lenzen ben je snel gewend en kun je geruststellen de hele dag dragen.
Nachtlenzen draag je alleen maar ’s nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je wilt niet aan te wennen voelen direct prettig aan. Terwijl je slaap, corrigeren de lenzen – zonder dat je het merkt – je ogen. Het is een fantastische uitvinding voor veel mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. De meeste nachtlensdragers kunnen op twee tot drie nachten dragen de hele dag al goed zien zonder bril van lenzen. Als je ’s morgens wakker wordt, doe je je nachtlenzen gewoon uit en ga je aan de slag. En dat geeft je een heerlijk en vrij gevoel, want je kunt zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien. Neem gerust contact met ons op voor informatie.

Het feit dat zachte lenzen vocht opnemen is een van de redenen dat ze zo comfortabel en zacht zijn. Het is echter meteen ook het nadeel van dit type contactlenzen. Ze nemen na verloop van tijd namelijk ook vuil bevattende bestanddelen en vetten op. Dienovereenkomstig de helderheid, het draagcomfort en de zuurstofdoorlaatbaarheid langzaam af. Zowel in verband met het comfort als uit veiligheidsoverwegingen is het om die naast een goede hygiëne en een goede belangrijke belangrijke lenzen op tijd vervangen worden. Op tijd is in dit een vrij begrip en kan voor verschillend verschillend zijn; afhankelijk van onder andere de traanvocht, het soort zachte contactlens en de soort vloeistof die gebruikt wordt. Tegenwoordig zijn de maandelijkse snelvervangingslenzen zoals lenzen en daglenzen om redenen de eerste keuze. Daarnaast zijn er ook de duurzame zachte lenzen die een zeer hoge kwaliteit kunnen hebben.
Niet elke vloeistof is zondermeer geschikt voor alle lenzen van lensmaterialen. Wij hebben voor alle lenstypen de juiste en betaalbare vloeistof in huis en kunnen u handig adviseren