…………..

Bij het glasadvies wij de onderscheiden, merken van de grote glasleverancier o nze hoofdleverancier is HOYA. 

Bij de keuze van het glas zullen wij u adviseren om zo optimaal mogelijk glastype te kiezen, toegesneden op het gebruik van de bril.
Er zijn verschillende soorten brillenglazen. Welke geschikt zijn voor u, hangt af van de afwijking van uw ogen.

Heeft u bijvoorbeeld naast uw bril ook een leesbril nodig? Dan zijn multifocale glazen mogelijk iets voor u. Hiermee kunt u veraf en dichtbij goed zien.
Ook zijn er coatings voor brillenglazenen hardingslaag zorgt ervoor dat het brillenglas een harder wordt en krijgt een krasjes bijna geen kans. Een ontspiegelingslaag houdt van de spiegeling uit het glas tegen. Een blauwe controlelaag in de huidige digitale wereld een uitkomst. Deze neutraliseert het blauwe licht, lichtschitteringen en verbetert het contrast.
Zonneglazen beschermen je tegen ogen de UV-stralen die van de zon komen. Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen.

Er zijn verschillende soorten zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden.
UV-straling maakt het oog kwetsbaar. Door het gemeenschapswetgeving oogcellen zich constant, maar die herstelcapaciteit is maar beperkt. Hierdoor kunnen UV-stralen permanente schade aanbrengen. Het hoornvlies kan tot twee uur onbeschermde bewegingen aan de zon gaan zweren. Draag dus in de zon altijd een zonnebril. Wij adviseren u graag en deskundig over de goede zonneglazen. Ook zonneglazen zijn ook op sterkte verkrijgbaar.