Di. t/m Vr. 09.30-18.00 en Za. 09.30-17.00 uur


 Rijnstraat 26, 1078 RB Amsterdam

Als essentiële winkel blijven we open op een veilige en verantwoorde manier. Bekijk onze actuele coronamaatregelen hier.

Glazen

Taya Optiek neemt graag tijd voor een oogmeting en een glasadvies

Voor een goed glasadvies nemen wij graag even de tijd. Het is belangrijk dat u  uiteindelijk glazen in uw bril hebt waarmee u tevreden bent.

Bij de keuze van het glas zullen wij adviseren om een zo optimaal mogelijk glastype te kiezen, toegesneden op het gebruik van de bril.
Er zijn verschillende soorten brillenglazen. Welke geschikt zijn, hangt af van de afwijking van de ogen. En waarom hebt u de bril nodig? 

Hebt u bijvoorbeeld naast uw bril ook een leesbril nodig? Dan zouden  multifocale glazen mogelijk iets kunnen zijn. Hiermee kunt u zowel veraf als dichtbij goed zien.
Ook zijn er coatings voor brillenglazen: is een glas gehard dan vermindert dat de kans op krasjes.  Een ontspiegeling houdt de spiegeling uit het glas tegen. Een blauwe filter is in de huidige digitale wereld een uitkomst. Deze neutraliseert het blauwe licht, lichtschitteringen en verbetert het contrast.
Zonneglazen beschermen de ogen tegen de schadelijke UV- stralen die van de zon komen. Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen.

Er zijn verschillende soorten zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden.
UV- stralen maken het oog kwetsbaar en kunnen permanente schade aanbrengen. Draag dus in de zon altijd een zonnebril. Wij adviseren graag en deskundig over de goede zonneglazen. Ook zonneglazen zijn op sterkte bij ons verkrijgbaar

Contactlenzen

Wij leveren alle soorten contactlenzen en zijn specialist in nachtlenzen.

Visie zorg

In ons familiebedrijf staan kennis en service hoog in het vaandel.

Oogmetingen

Voor een oogmeting kunt met of zonder afspraak langskomen. Een meting duurt ongeveer een half uur en kost €29,50. Koopt u lenzen of een bril dan is de meting gratis.

Acties

Bekijk onze meest recente acties

Bril klaar op dezelfde dag

(geen extra kosten)

Eerlijk en goed advies

onder het genot van een kop koffie

De nieuwste apparatuur

waardoor wij metingen op 1,5 m afstand kunnen doen

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Kristina Helsloot
Kristina Helsloot
2023-02-01
Meneer Taya, is heel erg vriendelijk,eerlijk,en vertrouwbaar…hij geeft echt en gooie service met en glimlach en TOP advise… Je loop de deur uit met satisfaction…!🙂
Dennis Scheltema
Dennis Scheltema
2022-09-18
Gisteren weer even langs geweest. Bril stellen 30 seconden .Top service 👍
Stefan
Stefan
2022-07-21
Taya is een fantastische opticien. De eigenaar is een buitengewoon hartelijke man die met vakkundigheid en precisie je ogen opmeet. Een vakman pur sang. Hij denkt mee met het zoeken naar een passend montuur. En, ook niet onbelangrijk, naderhand kun je altijd bij hem langs komen om de bril bij te stellen mocht dat nodig zijn. Eindelijk heb ik bij Taya de bril gevonden waar ik echt van geniet en goed mee kan zien na dat ik jaren brillen heb gehad bij de grote winkel ketens (ik noem geen namen). Ik raad iedereen aan om eens langs te gaan bij Taya. Je gaat er geen spijt van krijgen.
F Frolair
F Frolair
2022-07-09
Ben klant voor meer dan 25 jaar bij Taya optiek. Waarbij ik altijd erg goed en vakkundig word geholpen. Of het nu ging om mijn contact lenzen, nieuw bril montuur, of later om speciaal aangepaste glazen, altijd snel was er een goede oplossing. Taya optiek is zeker voor mij een zaak, waar je vakkundig en ‘op maat’ geholpen wordt.
Greg Suffanti
Greg Suffanti
2022-04-16
I’ve lived in the neighborhood for almost twenty years, and have always found Mr. Taya to be gracious, knowledgeable and friendly, with a good selection of modern and tasteful glasses. A real pleasure to deal with a consummate professional! A joy to support this independent family store.
MacBook Reparatie Amsterdam Board Level Repair
MacBook Reparatie Amsterdam Board Level Repair
2020-05-27
Goede opticien met erg klantvriendelijk
Esther Maas
Esther Maas
2019-12-25
De beste opticien van Amsterdam! Hele goede service, zeer vriendelijk en professioneel. Had problemen met mijn contactlenzen en ben misschien wel naar 10 verschillende opticiens geweest, maar hier werd ik echt goed geholpen en nu is het opgelost!
Ocram Rekked
Ocram Rekked
2019-12-03
Gewoon altijd goed, vriendelijk en behulpzaam
Quinten de Gooijer
Quinten de Gooijer
2018-12-22
Uitstekende service!
tina
tina
2018-11-07
Vriendelijk en deskundig! Ik werd er goed geholpen.