Nachtlenzen

Nachtlenzen voor scherp zien overdag

Uw gezichtsvermogen corrigeren terwijl u slaapt

’s Nachts lenzen dragen om overdag zonder bril of lenzen goed te kunnen zien? Dit kan met nachtlenzen. 

Wanneer u het niet prettig vindt om overdag een bril of lenzen te dragen, is het vaak mogelijk om over te gaan op nachtlenzen. U draagt deze lenzen, zoals de naam al aangeeft ’s nachts terwijl u slaapt. Nachtlenzen zijn vormstabiele lenzen. Terwijl u slaapt heeft dit type contactlenzen een corrigerend vermogen op het hoornvlies. Hierdoor is het mogelijk om overdag zonder hulpmiddelen goed te kunnen zien. Voor een goed, veilig en betrouwbaar resultaat is het belangrijk dat nachtlenzen individueel aan de ogen worden aangepast. Het is daarom erg belangrijk om alleen nachtcontactlenzen te kopen bij een gespecialiseerde contactlenzenspecialist. Wij begeleiden u graag naar een optimaal zicht.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Nachtlenzen zijn geschikt voor mensen met lichte tot matige bijziendheid. Om ervoor te zorgen dat de contactlenzen het hoornvlies goed vormen, draagt u deze elke nacht zes tot acht uur. Gedurende die tijd oefenen de lenzen een lichte druk uit op het hoornvlies. Dit corrigeert het hoornvlies. Wanneer u opstaat, houdt het corrigerende effect tot maximaal 20 uur aan. Dit is voldoende om scherp zicht te hebben tot het weer avond is en u de speciale lenzen voor de nacht opnieuw draagt. Het hoornvlies zal zich langzaam weer in de natuurlijke staat terugkeren. Aan het einde van de dag zult u merken dat het gezichtsvermogen wat terugloopt. Voor een optimaal effect moet u de nachtlenzen elke nacht te dragen, wanneer u de dag zonder bril of contactlenzen wilt doorbrengen.

Nachtlenzen aan laten meten in Amsterdam

Corrigerende nachtlenzen, die u ’s nachts draagt en waarmee u slaapt, zijn helaas niet voor iedereen geschikt. Wanneer u verziend bent, zijn nachtlenzen geen optie. Wanneer u bijziend bent kunt u de overstap naar nachtlenzen overwegen. Bij Taya Optiek geven we graag een goed en uitgebreid advies over de mogelijkheden. Wij meten de ogen met speciale apparatuur. Pas na een grondig onderzoek ontvangt u nachtlenzen op proef en daarna gaan we samen op zoek naar het best mogelijke resultaat. De nachtlenzen worden speciaal voor u op maat gemaakt.

Na de eerste nacht slapen met nachtlenzen, komt u even langs bij ons ter controle. Na een week volgt een 2e controle omdat u nu overdag optimaal zou moeten kunnen zien zonder bril of contactlenzen. Na een maand volgt een 3e controle. Als de lenzen goed passen en de lenzen het hoornvlies naar tevredenheid corrigeren, zien we u graag elke drie maanden terug voor controle.

Gespecialiseerd in nachtlezen

Wilt u nachtlenzen kopen? Doe dit alleen bij een gespecialiseerde contactlenzenspecialist! We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Het is namelijk erg belangrijk dat u gegarandeerd bent van een exacte oogmeting door een speciaal opgeleide opticien. Alleen zo is te herkennen welke delen van het hoornvlies in welke richting gecorrigeerd moeten worden. Voor een exacte meting, deskundig advies en een goede begeleiding van dag- naar nachtlenzen of van bril naar nachtlezen ben je beter af bij Taya Optiek.

Veel gestelde vragen over nachtlenzen​

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?​

Nachtlenzen kunnen bijziendheid corrigeren tot ongeveer -4,5 dioptrie en astigmatisme tot ongeveer 2,5 dioptrie. Wat mogelijk is hangt per persoon ook af van het hoornvlies. Nachtlenzen zijn niet geschikt voor verziende mensen.

Is het dragen van nachtlenzen drukkend of vervelend?​

Nee. Wanneer dit wel zo is, zit de contactlens niet goed of is deze niet goed. Wel moet u even wennen aan het dragen van de lenzen omdat het effect niet direct 100 % is. Na ongeveer 3-8 dagen ziet u de hele dag goed.

Wanneer kan ik beter geen nachtlenzen dragen?​

Het wordt afgeraden om nachtcontactlenzen te dragen wanneer u ziek of erg verkouden bent. Dit geldt overigens ook voor dag contactlenzen.

Kan ik na één nacht met nachtlezen zonder bril of daglenzen?​

Nee, het duurt een paar nachten voor het effect optimaal is. U dient er rekening mee te houden dat u de eerste dagen nog een bril of lenzen nodig hebt van mindere sterkte dan normaal.​

Zijn nachtlenzen veilig?​

Ja. Nachtlenzen dragen is veilig en vooral handig. De nachtlenzen vormen op zachte wijze het hoornvlies. Dit is niet blijvend, maar houdt na het uitdoen van de lenzen tot 20 uur aan. Gedurende die tijd is het hoornvlies – zelf in staat het zicht te corrigeren. Wanneer u verkouden of grieperig bent en veel niest of last heeft van tranende of ontstoken ogen, is het – net als bij normale contactlenzen – beter om tijdelijk geen nachtlenzen te dragen.

Zijn nachtlenzen geschikt voor kinderen?​

Ja, nachtlenzen kunnen ook door kinderen gedragen worden omdat vanaf jonge leeftijd (ongeveer 12 jaar) het hoornvlies zich net zo ontwikkeld als bij volwassenen en nauwelijks nog verandert.

Hoelang gaan nachtlenzen mee? ​

De levensduur van nachtlenzen is ongeveer een jaar. Na een jaar heeft u nieuwe nachtlezen nodig.

Heeft u vragen over nachtlenzen, of nachtlezen laten aanmeten in Amsterdam? Loop dan eens bij ons binnen of maak een afspraak voor een meting en uitgebreid advies. 

Taya Optiek is al ruim 20 jaar gevestigd aan de Rijnstraat 26 in Amsterdam. Wij leveren o.a. monturen, brillenglazen, zachte-, harde-, multifocale contactlenzen en zijn gespecialiseerd in nachtlenzen. Wij zijn aangesloten bij de A.N.V.C. (Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten), de N.U.V.O. (Nederlandse Unie Van Optiekbedrijven).

Contactlenzen

Wij leveren o.a. monturen, brillenglazen, zachte-, harde-, multifocale contactlenzen.

Visie zorg

Wij leveren o.a. monturen, brillenglazen, zachte-, harde-, multifocale contactlenzen.

Oogmetingen

Voor een oogmeting kunt met of zonder afspraak langskomen. Een meting duurt ongeveer een half uur en kost €29,50. Koopt u lenzen of een bril dan is de meting gratis.

Reviews

Wat klanten over ons zeggen

Kristina Helsloot
Kristina Helsloot
2023-02-01
Meneer Taya, is heel erg vriendelijk,eerlijk,en vertrouwbaar…hij geeft echt en gooie service met en glimlach en TOP advise… Je loop de deur uit met satisfaction…!🙂
Dennis Scheltema
Dennis Scheltema
2022-09-18
Gisteren weer even langs geweest. Bril stellen 30 seconden .Top service 👍
Stefan
Stefan
2022-07-21
Taya is een fantastische opticien. De eigenaar is een buitengewoon hartelijke man die met vakkundigheid en precisie je ogen opmeet. Een vakman pur sang. Hij denkt mee met het zoeken naar een passend montuur. En, ook niet onbelangrijk, naderhand kun je altijd bij hem langs komen om de bril bij te stellen mocht dat nodig zijn. Eindelijk heb ik bij Taya de bril gevonden waar ik echt van geniet en goed mee kan zien na dat ik jaren brillen heb gehad bij de grote winkel ketens (ik noem geen namen). Ik raad iedereen aan om eens langs te gaan bij Taya. Je gaat er geen spijt van krijgen.
F Frolair
F Frolair
2022-07-09
Ben klant voor meer dan 25 jaar bij Taya optiek. Waarbij ik altijd erg goed en vakkundig word geholpen. Of het nu ging om mijn contact lenzen, nieuw bril montuur, of later om speciaal aangepaste glazen, altijd snel was er een goede oplossing. Taya optiek is zeker voor mij een zaak, waar je vakkundig en ‘op maat’ geholpen wordt.
Greg Suffanti
Greg Suffanti
2022-04-16
I’ve lived in the neighborhood for almost twenty years, and have always found Mr. Taya to be gracious, knowledgeable and friendly, with a good selection of modern and tasteful glasses. A real pleasure to deal with a consummate professional! A joy to support this independent family store.
MacBook Reparatie Amsterdam Board Level Repair
MacBook Reparatie Amsterdam Board Level Repair
2020-05-27
Goede opticien met erg klantvriendelijk
Esther Maas
Esther Maas
2019-12-25
De beste opticien van Amsterdam! Hele goede service, zeer vriendelijk en professioneel. Had problemen met mijn contactlenzen en ben misschien wel naar 10 verschillende opticiens geweest, maar hier werd ik echt goed geholpen en nu is het opgelost!
Ocram Rekked
Ocram Rekked
2019-12-03
Gewoon altijd goed, vriendelijk en behulpzaam
Quinten de Gooijer
Quinten de Gooijer
2018-12-22
Uitstekende service!
tina
tina
2018-11-07
Vriendelijk en deskundig! Ik werd er goed geholpen.